Регистрация

Ароматен пържен ориз

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
10 Jan
|
Видяна:
1015
Оцени рецептата

1 1/2 ч ориз с дълги зърна

6 цели зърна карамфил

3 цели зърна черен пипер

1/4 ч.л. куркума

1/2 ч.л. сол

2 1/2 ч вода

1/2 ч.л. смлян кардамон

2 малки стръка праз

2 с.л. маргарин

1 морков, обелен, настърган

1 ч замразен грах

1/4 ч кашу

1/4 ч стафиди

 

Поставете ориза, карамфила, черния пипер, куркумата, солта, кардамона и водата в 2 л тенджера. Покрийте и оставете да заври на силен огън. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри около 20 минути, докато оризът омекне и течността се абсорбира. Премахнете зърната карамфил и черен пипер. Докато оризът се готви, измийте и подрежете праза. Нарежете го диагонално на тънки филийки. Разделете на кръгчета. Разтопете маргарина в широк тиган. Добавете праза и настъргания морков и гответе, като се разбърква от време на време, в продължение на 5 минути. Добавете граха, кашуто и стафидите и гответе в продължение на 3 минути Когато оризът се свари, добавете сместа с праза. Изсипете в чиния и гарнирайте с резенчета 3 твърдо сварени яйца и магданоз, ако желаете.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта