Ароматен пържен ориз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч ориз с дълги зърна
6 цели зърна карамфил
3 цели зърна черен пипер
1/4 ч.л. куркума
1/2 ч.л. сол
2 1/2 ч вода
1/2 ч.л. смлян кардамон
2 малки стръка праз
2 с.л. маргарин
1 морков, обелен, настърган
1 ч замразен грах
1/4 ч кашу
1/4 ч стафиди
Поставете ориза, карамфила, черния пипер, куркумата, солта, кардамона и водата в 2 л тенджера. Покрийте и оставете да заври на силен огън. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри около 20 минути, докато оризът омекне и течността се абсорбира. Премахнете зърната карамфил и черен пипер. Докато оризът се готви, измийте и подрежете праза. Нарежете го диагонално на тънки филийки. Разделете на кръгчета. Разтопете маргарина в широк тиган. Добавете праза и настъргания морков и гответе, като се разбърква от време на време, в продължение на 5 минути. Добавете граха, кашуто и стафидите и гответе в продължение на 3 минути Когато оризът се свари, добавете сместа с праза. Изсипете в чиния и гарнирайте с резенчета 3 твърдо сварени яйца и магданоз, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ