Регистрация

Шишчета от сом

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
25 Nov
|
Видяна:
840
Оцени рецептата

680 г сом

1 червена или зелена чушка

За маринатата:

Сокът на 1 лимон

4 с.л. зехтин

1 скилидка чесън

Сол и черен пипер

1 ч.л. сушен розмарин

 

Нарежете рибата на кубчета от по 2-3 см. Измийте чушката и отстранете семената. Нарежете на парчета от по 2-3 см. За да направите маринатата, смесете зехтина, лимоновия сок, счукания чесън и розмарина в стъклена или порцеланова купа. Добавете сол и черен пипер Сложете в рибата и обръщайте от време на време. Оставете я в маринатата в хладилник в продължение на 90 минути до 2 часа, но не повече от 6 часа. Набодете месото, като редувате с чушката, на шишчета. Изпечете на скарата за 5-6 мин. от всяка страна. Поднесете с ориз.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта