Регистрация

Чили с телешко

Автор:
пеева
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
484
Оцени рецептата

680 г телешко 

225 г свинско

1 ч лук, нарязан

1 голяма скилидка чесън, нарязан фино

2 с.л. мазнина от бекон или свинска мас

1 голяма зелена чушка

425 г доматен сос

330 мл бира

1 пакет готов микс за чили

115 г зелени люти чушки, фино нарязани

 

Нарежете фино или смелете месото. Счукайте с чукче за месо. Смесете с лука и чесъна и добавете в голяма тенджера с мас или мазнина от бекон. Гответе, като се разбърква от време на време, на умерено силен огън, докато месото се зачерви равномерно и лукът омекне, около 6 минути. Добавете чушката, доматения сос и бирата. Оставете на слаб огън за 30 минути. Добавете останалите съставки, с изключение на микса за чили. Ако е необходимо да се добави повече течност, добавете бира по желание. Смесете микса за чили с малко бира, за да се направи рядка паста. Добавете пастата в чилито. Оставете на слаб огън още 30 минути. Опитайте на вкус и добавете лют червен пипер, ако желаете.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта