Цитрусови свински пържоли
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 сушени чилита
6 свински пържоли с дебелина 1 см
1/2 ч портокалов сок
1/4 ч зехтин
1/4 ч лимонов сок
2 с.л. настъргана портокалова кора
1 ч.л. сол
1 скилидка чесън
1 портокал, нарязан на 6 парчета
Покрийте чилитата с вода. Оставете да престои, докато омекне, за около 1 час. Отцедете и нарежете фино. Сложете месото в плитка стъклена купа. Поставете лютите чушки и останалите съставки, с изключение на портокала, в блендер. Покрийте и разбийте до гладкост. Залейте пържолите. Покрийте и оставете в хладилник за поне 3 часа, като поливате пържолите от време на време с марината. Включете грила на фурната. Извадете пържолите и заделете маринатата. Поставете месото върху решетка в тава за печене. Изпечете под грила докато леко покафенеят за около 10 мин. Обърнете и намажете с марината. Изпечете до готовност, още около 5 мин. Гарнирайте с портокал и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ