Телешко по баварски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г телешко филе, нарязано на 4 тънки филийки
1/2 ч.л. сол
1/8 ч.л. захар
1/2 ч.л. бял пипер
1 с.л. дижонска горчица
4 филийки бекон
4 яйца, твърдо сварени
2 с.л. растително масло
1 глава лук, нарязан на кубчета
3/4 ч телешки бульон; сгорещен
1 с.л. доматено пюре
2 с.л. брашно
1/4 ч червено вино
Подсушете месото върху хартиени кърпи. Оваляйте в смес от сол, захар, бял пипер и горчица. Сложете парче бекон върху всяка филийка месо. Покрийте с по едно цяло яйце, белено. Увийте хубаво като руло и завържете с конец. Сгорещете олиото в тиган и запържете телешките рулца от всички страни. Добавете лука и се задушава в продължение на 3 мин. Добавете горещия бульон; покрийте и варете на слаб огън за 25 мин. Извадете от съда. Свалете конеца и дръжте на топло. Сложете доматеното пюре в съда и разбъркайте. Смесете хубаво виното и брашното, така че да не останат бучки. Добавете сместа при соса и гответе, докато се сгъсти. Върнете телешките рулца и сгорещете. Преди да сервирате, сложете рулцата в чиния, полейте със соса и поднесете с пюре от картофи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ