Телешко в уреда за бавно готвене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
2,5 кг телешко месо
2 1/2 ч вода
1 1/2 ч червен винен оцет
2 глави лук, нарязан на филийки
1 лимон, нарязан на филийки
1 с.л. захар
3 кубчета телешки бульон, натрошен
1/4 ч.л. смлян джинджифил
12 зърна карамфил
6 дафинови лист
6 цели зърна черен пипер
1/2 ч лук, нарязан
1/2 ч моркови, нарязани
1/4 ч целина, нарязана
1 ч натрошени джинджифилови бисквитки
Начин на приготвяне:
Смесете водата, оцета, нарязания лук, нарязания лимон, захарта, кубчетата бульон, джинджифила, карамфила, дафиновите листа и зърната черен пипер. Добавете месото. Покрийте и се съхранява в хладилник за 36 до 72 часа като обръщате месото от време на време. Извадете месото от маринатата; Прецедете маринатата и заделете една чаша. Поставете нарязаните зеленчуци в уреда за бавно готвене и поставете месото върху зеленчуците; Зaлейте със запазената марината. Покрийте и варете на слаб огън за 7-8 часа или на силен за 5 часа. Оставете месото да престои 15-20 мин. преди да нарежете. Добавете натрошените бисквити в течността в уреда и варете на висока мощност за 15 - 20 минути. Нарежете месото и поднесете със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ