Регистрация

Телешко в лимонов къри сос

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
717
Оцени рецептата

450 г телешки котлет, нарязан на тънки филийки

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

3/4 ч.л. къри на прах

3 с.л. олио

2 глави лук, нарязани на кубчета

2 с.л. кондензирано мляко

2 с.л. доматено пюре

Сокът на 1 лимон

10 стръка магданоз, нарязан

2 с.л. коняк или бренди

 

Овкусете телешкото месо със сол, черен пипер и 1/2 ч.л. къри на прах. Сгорещете олиото и запържете парчетата месо от двете страни. Извадете месото и заделете. Добавете лука, запържете леко, докато омекне. Добавете кондензираното мляко и доматеното пюре. Гответе, докато заври. Добавете лимоновия сок, останалата част от кърито на прах и нарязания магданоз. Върнете телешкото в соса. Прибавят се конякът или брендито. Затоплете. Сервира се върху предварително затоплена чиния.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта