Регистрация

Телешко Адриана

Автор:
трайкова
|
Дата:
17 Jul
|
Видяна:
1054
Оцени рецептата

За горчичения сос:

3 с.л. дижонска горчица

Сокът на 1 лимон

170 г сметана

Сол на вкус

Пипер на вкус

За телешкото:

450 г телешки скалопини, изтънени с чукче

брашно

Зехтин

1 ч бяло вино

1/4 ч пилешки бульон

1/4 ч кафяв сос грейви

пресен магданоз, нарязан фино

 

За горчичения сос:

Смесете всички съставки в купа до получаването на гладък сос.

За телешкото:

Набрашнете леко месото. Сгорещете олиото в тиган и запържете телешкото за около 1 мин. от всяка страна. Отцедете мазнината и добавете виното в тигана. Оставете да заври, намалете котлона и добавете пилешкия бульон, соса грейви и горчичения сос. Добавете 1 чаена лъжичка нарязан магданоз и оставете да къкри за 3-4 минути. Извадете телешкото от тигана и подредете върху чиния за сервиране. Сгорещете хубаво соса и полейте месото в чинията. Поръсете всяка порция с нарязан пресен магданоз.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта