Тарталета с ориз и круши
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 готов блат за пай
2 ч сухо червено вино
1 ч.л. смляна канела
2 големи круши, обелени, разполовени по дължина и почистени от сърцевината
2 ч сварен ориз
2 ч лека сметана
1/2 ч захар
2 с.л. масло или маргарин
1/4 ч.л. сол
2 яйца, разбити
1 ч.л. ванилов екстракт
1 с.л. захар
Пригответе блата според указанията на опаковката. Сложете в кръгла тавичка за пай с диаметър 25 см. Печете на 225 градуса във фурната за 8 - 10 минути или до златисто. Сложете виното и канелата в тенджера и оставете сместа да заври. Добавете крушите. Намалете огъня, покрийте и варете на слаб огън за около 10 мин. Обърнете крушите в соса и гответе още 5 - 10 минути или до омекване. Извадете от виното и оставете настрана. Смесете ориза, сметаната, захарта, маслото и солта в тенджера. Гответе на умерен огън за 12-15 мин. или докато се сгъсти леко. Постепенно прибавете една четвърт от горещия пудинг в яйцата; върнете сместа в тенджерата, като се разбърква непрекъснато. Продължете да готвите 1-2 минути. Добавете ванилията. Изсипете сместа в приготвения блат. Поставете крушите, с отрязаната страна надолу, върху дъска за рязане. Направете тънки надлъжни прорези във всяка круша, до една трета надолу откъм края с дръжката. Подредете ги ветрилообразно върху пудинга. Намалете фурната до 180С и се пече 30 минути или докато пудингът стегне. Извадете от фурната; поръсва се с 1 супена лъжица захар. Поставете тарталетата във фурната на около 10-ина сантиметра от реотаните и се пече 1-2 минути или докато отгоре се зачерви. Охлажда се леко преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ