Регистрация

Такос с пуешко

Автор:
irina
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
858
Оцени рецептата

450 г пуешка кайма

1 средно голяма глава лук - нарязан

1 консерва 113 г нарязани гъби - отцедени

1 скилидка чесън – смлян или 1/8 чаена лъжичка чесън на прах

1 консерва 170 г доматено пюре

1/2 чаша бяло вино за готвене

1 супена лъжица нарязан магданоз

1/2 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка подправки за туршия

4 цели зърна пипер

За сметановия сос с кисело мляко:

1 супена лъжица масло или маргарин

1 супена лъжица брашно

1/4 чаена лъжичка сол

1/3 чаша мляко

1 яйце - леко разбито

1/2 чаша неовкусено кисело мляко

смляно индийско орехче

8 питки такос

 

Запържете каймата в тиган, заедно с лука, на умерен огън. Смесете я в уреда за бавно готвене, заедно с гъбите, чесъна, доматеното пюре, виното за готвене, магданоза и солта. Завържете в тензух подправките за туршия и зърната черен пипер. Сложете в съда, покрийте и гответе на слаб огън от 4 до 5 часа. Извадете торбичката с подправките. Пригответе сметановия сос. Сложете по 1/4 чаша от пуешкото във всяка питка и полейте със соса.

На сметановия сос: В малка тенджера се разтапя маслото и се прибавят брашното и солта. Постепенно добавете млякото, като разбърквате непрекъснато. Варете на слаб огън, докато се сгъсти. Отстранете от огъня. В малка купа смесете яйцето, киселото мляко и индийското орехче. Прибавете ги в горещата смес. Върнете на огъня и варете на слаб огън в продължение на 1 минута, като се разбърква непрекъснато.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта