Регистрация

Тайландско темпе с моркови и босилек

Автор:
gabi
|
Дата:
24 Mar
|
Видяна:
884
Оцени рецептата

226 г темпе, нарязано на хапки

3 моркова, обелени и нарязани на парчета с приблизително същия размер като темпето

2 с.л. чесън, счукан

3-4 пресни люти чушки (тайландски, серано или халапеньо), натрошени

2 с.л. сос от стриди

1-2 чаени лъжички захар

пресни листа босилек

 

Запържете темпето в маслото до златисто, но не бива да изгаря. Извадете и отцедете върху хартиени кърпи. Запържете като разбърквате морковите в 1 супена лъжица масло за 3-4 минути, докато леко омекнат. Добавете чесъна и чили чушлетата в продължение на 30 секунди, разбъркайте, след това добавете темпето и смесете всичко. Добавете соса от стриди и захарта. Запържете като разбърквате за 2 минути. Прибавете босилека и поднесете с купичка ориз на пара.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта