Регистрация

Сьомга с ориз

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
1997
Оцени рецептата

2 чаши прясна сьомга

2 супени лъжици масло

1 средно голяма глава лук, нарязан

1 чаена лъжичка сол

1 чаша ориз

1 консерва пилешки бульон + достатъчно вода – общо две чаши

1 твърдо сварено яйце, нарязано на кубчета

1/2 чаша сос бешамел

сол на вкус

1 супена лъжица масло

 

Загрейте фурната до 180С. В тенджера, разтопете 2 супени лъжици масло и запържете леко лука в продължение на 5 минути. Добавете солта, ориза и бульона. Оставете да заври. Покрийте плътно и варете на слаб огън, без да разбърквате в продължение на 30 минути. Свалете капака, разбъркайте ориза и оставете да се запари за 5 минути. Смесете 1 чаша от тази смес с половината сьомга. Добавете яйцето, соса бешамел и сол на вкус. Направете пръстен от тази смес в стъклен съд за печене. Напълнете центъра с останалата сьомга и обградете напълно с останалия ориз. Покрийте с останалата супена лъжица масло. Сложете на водна баня, покрийте с хартия за печене и се пече в умерена фурна за 20 минути. Сервирайте с любимия си къри сос.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта