Сьомга с ориз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 чаши прясна сьомга
2 супени лъжици масло
1 средно голяма глава лук, нарязан
1 чаена лъжичка сол
1 чаша ориз
1 консерва пилешки бульон + достатъчно вода – общо две чаши
1 твърдо сварено яйце, нарязано на кубчета
1/2 чаша сос бешамел
сол на вкус
1 супена лъжица масло
Загрейте фурната до 180С. В тенджера, разтопете 2 супени лъжици масло и запържете леко лука в продължение на 5 минути. Добавете солта, ориза и бульона. Оставете да заври. Покрийте плътно и варете на слаб огън, без да разбърквате в продължение на 30 минути. Свалете капака, разбъркайте ориза и оставете да се запари за 5 минути. Смесете 1 чаша от тази смес с половината сьомга. Добавете яйцето, соса бешамел и сол на вкус. Направете пръстен от тази смес в стъклен съд за печене. Напълнете центъра с останалата сьомга и обградете напълно с останалия ориз. Покрийте с останалата супена лъжица масло. Сложете на водна баня, покрийте с хартия за печене и се пече в умерена фурна за 20 минути. Сервирайте с любимия си къри сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ