Регистрация

Суфле с брюкселско зеле

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
17 Jul
|
Видяна:
982
Оцени рецептата

3 кг пакет замразено брюкселско зеле

3 с.л. масло

1/4 чаша брашно

1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. прясно смлян черен пипер

1 ч мляко

1 ч.л. настърган лук (или на вкус)

4 яйца, разделени

1 ч настъргана моцарела

 

Сварете брюкселското зеле, отцедете и нарежете. Разтопете маслото и добавете брашното, солта и черния пипер. Добавете млякото и лука и се разбърква, докато се сгъсти. Разбийте жълтъците и се добавят в топлия сос. Добавете сиренето и варете в продължение на една минута, като се разбърква непрекъснато. Добавете зелето и отстранете от огъня. Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги обединете със сместа. Изсипете в намаслена 2-литрова купичка за суфле. Пече се на 150°С за час и половина; поднесете веднага.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта