Свинско филе с манго
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 с.л. масло
1 с.л. къри на прах
4 ч пресен ананас, обелен и нарязан на кубчета
1 ч пилешки бульон
1,5 кг свинско филе
2/3 ч манго чътни
Сол и пипер (на вкус)
Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете маслото и кърито на прах в тиган. Гответе на умерен огън за 3 минути, като разбърквате. Добавете ананаса и разбъркайте, така че да се покрие. Добавете сока от ананаса и бульона и оставете да заври на силен огън. Варете 8 минути. Междувременно, отрежете излишните мазнини на свинското, като оставите тънък слой отгоре. Сложете месото с мазнината нагоре в плитка тавичка. С помощта на решетъчна лъжица, извадете ананаса и поставете сместа около месото. Полейте с 1/3 от сока с бульона. Сложете в средата на загрятата фурна. Печете 1 час. Междувременно редуцирайте сместа със сок и бульон, като я кипнете на силен огън за около 8 до 10 минути, докато се редуцира наполовина. Извадете месото от фурната и овкусете с малко сол и черен пипер. Намажете хубаво с чътнито от всички страни. Върнете във фурната и печете още 30 минути. Оставя се да престои в продължение на 10 минути преди да нарежете. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ