Регистрация

Свинско филе с манго

Автор:
benito
|
Дата:
22 Nov
|
Видяна:
1458
Оцени рецептата

4 с.л. масло

1 с.л. къри на прах

4 ч пресен ананас, обелен и нарязан на кубчета

1 ч пилешки бульон

1,5 кг свинско филе

2/3 ч манго чътни

Сол и пипер (на вкус)

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете маслото и кърито на прах в тиган. Гответе на умерен огън за 3 минути, като разбърквате. Добавете ананаса и разбъркайте, така че да се покрие. Добавете сока от ананаса и бульона и оставете да заври на силен огън. Варете 8 минути. Междувременно, отрежете излишните мазнини на свинското, като оставите тънък слой отгоре. Сложете месото с мазнината нагоре в плитка тавичка. С помощта на решетъчна лъжица, извадете ананаса и поставете сместа около месото. Полейте с 1/3 от сока с бульона. Сложете в средата на загрятата фурна. Печете 1 час. Междувременно редуцирайте сместа със сок и бульон, като я кипнете на силен огън за около 8 до 10 минути, докато се редуцира наполовина. Извадете месото от фурната и овкусете с малко сол и черен пипер. Намажете хубаво с чътнито от всички страни. Върнете във фурната и печете още 30 минути. Оставя се да престои в продължение на 10 минути преди да нарежете. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта