Регистрация

Свинско филе с кленов сироп и пипер

Автор:
elenkova
|
Дата:
18 Apr
|
Видяна:
535
Оцени рецептата

2,5 кг обезкостено свинско филе

1/2 ч прясно изцеден лимонов сок

1/4 ч царевично олио

6 с.л. кленов сироп

3 лука шалот, тънко нарязан на филийки

3 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки

2 дафинови листа

2 връзки прясна мащерка

1 ч.л. лимонова кора

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

сол и черен пипер

За глазиране:

2 с.л. масло, разтопено

1/2 с.л. черен пипер

1/4 ч кленов сироп

1 с.л. лимонов сок

 

Сложете свинското в найлонова торбичка за готвене. Смесете сока, олиото, сиропа, шалота, чесъна, дафиновите листа, мащерката, лимоновата кора и черния пипер. Добавете сместа при месото в торбичката. Завържете торбичката и оставете в хладилника за една нощ или до 24 часа. Пригответе глазурата и се съхранява в хладилник: Оставете да достигне стайна температура, когато сте готови да я използвате. Загрейте фурната до 225 градуса. Извадете месото от маринатата. Изхвърлете марината. Сложете свинското върху решетка в тава. Поръсете със сол и пипер. Поставете в предварително загрята фурна за 10 мин. Намажете с глазурата и гответе още 5 минути. Намалете фурната до 180 градуса. Гответе 10 минути, като намажете веднъж. Продължете готвенето, като мажете на всеки 10 минути - около 20 минути. Извадете от фурната и оставете за 15 - 20 мин. преди да нарежете. Разделете на 32 еднакво големи филийки. Сложете филийките в чиния за сервиране. Поднесете с картофи.

Пригответе глазурата: Смесете всички съставки и оставете в хладилника.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта