Свинско филе на фурна по полски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. универсална подправка за свинско
1800 г свинско филе,
брашно, универсално
3 ч.л. растително масло
2 средни глави лук; нарязани
3 Грени Смит ябълки, обелени, настъргани или нарязани тънко
1 ч ябълков сок
3 с.л. кафява захар
1 ч.л. смлян джинджифил
Подсушете месото и го оваляйте в подправката. Оставете да престои 15 минути. Поръсете с брашното, докато се покрие равномерно. Загрейте фурната до 165 градуса. Загрейте олиото в голям тиган. Добавете месото и запържете на средно-висока температура докато покафенее от всички страни. Прехвърлете в дълбока тавичка. Добавете лука в тигана със соковете от готвенето; запържете леко на умерен огън, докато омекне. Отстранете от огъня. Прибавете ябълките при лука, добавете кафявата захар и джинджифила и полейте с тази смес месото. Добавя се вода на дъното на тавичката. Гответе непокрито за 2 до 2-1/2 часа или докато омекне. Поливайте със соса на всеки 20 минути, като добавяте достатъчно вода, така че в тавичката да има винаги най-малко 1 чаша течност. Когато сте готови, извадете месото и прецедете соса. Нарежете месото и поднесете горещо със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ