Регистрация

Свинско филе на фурна по полски

Автор:
петя добрева
|
Дата:
01 Apr
|
Видяна:
774
Оцени рецептата

2 с.л. универсална подправка за свинско

1800 г свинско филе,

брашно, универсално

3 ч.л. растително масло

2 средни глави лук; нарязани

3 Грени Смит ябълки, обелени, настъргани или нарязани тънко

1 ч ябълков сок

3 с.л. кафява захар

1 ч.л. смлян джинджифил

 

Подсушете месото и го оваляйте в подправката. Оставете да престои 15 минути. Поръсете с брашното, докато се покрие равномерно. Загрейте фурната до 165 градуса. Загрейте олиото в голям тиган. Добавете месото и запържете на средно-висока температура докато покафенее от всички страни. Прехвърлете в дълбока тавичка. Добавете лука в тигана със соковете от готвенето; запържете леко на умерен огън, докато омекне. Отстранете от огъня. Прибавете ябълките при лука, добавете кафявата захар и джинджифила и полейте с тази смес месото. Добавя се вода на дъното на тавичката. Гответе непокрито за 2 до 2-1/2 часа или докато омекне. Поливайте със соса на всеки 20 минути, като добавяте достатъчно вода, така че в тавичката да има винаги най-малко 1 чаша течност. Когато сте готови, извадете месото и прецедете соса. Нарежете месото и поднесете горещо със соса.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта