Свинско с лук и чушки - много яко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
600 г свинско месо (шаренко; най-добре от врат или изрезки)
3 глави лук
2 зелени чушки
2 червени чушки
2 люти чушки по желание
олио
сол и пипер
1/2 ч.л. кимион по желание
50 мл червено вино
магданоз за поръсване при поднасяне
Начин на приготвяне:
Лука и чушките нарежете на полумесеци. Свинското месо нарежете на хапки. Сгорещете 2-3 с.л. олио силно в тенджерка. Мръвките настискайте със сол и пипер и пуснете в олиото да се запечатат за по минута от страна. Просто бъркайте месото за няколко минути и извадете от съда. Добавете още 2 с.л. олио и изсипете лука. Гответе докато лекичко започне да покафенява. Тогава добавете чушките и бъркайте 2-3 минути. Намалете огъня на умерен.
Върнете месото при зеленчуците, залейте с червеното вино и добавете кимион. Захлупете с капак и оставете да къкри около 20 минути. По време на къкренето можете да изпровизирате с добавки от гъби, тиквички, масло, чесън. Развихрете фантазията си. Опитайте една мръвка. Ако месото е готово, то и ястието е сготвено.
Разпределете в порции, сервирайте с поръска от наситнен магданоз по желание, хляб или гарнитура по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ