Свинско с барбекю сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг свинска плешка
2 с.л. суха червена чушка, натрошена
2 ч.л. сол
1 ч.л. смлян черен пипер
3/4 ч бял оцет
2 средно големи глави лук, ситно нарязан
1 зелена чушка - без семената и нарязана
2 ч барбекю сос
Измийте месото и подсушете с хартиени кърпи. Смесете червената чушка, солта и черния пипер. Втрийте сместа от всички страни на месото. Покрийте с восъчна хартия и оставете в хладилника за една нощ. Сложете в плитка тава и се оставя да престои на стайна температура 1 час. Загрейте фурната до 150ºС. Полейте месото с оцет на вкус. Поръсете с нарязания лук и зелена чушка. Изпечете до готовност. По време на печене, поливайте със соковете от тавата. Извадете от фурната и се оставя да престои 1 час. Запазете соковете в тавата. Нарежете месото на малки кубчета. Загрейте барбекю соса в голяма тенджера на слаб огън, докато се сгорещи. Отстранете мазнината от тавата и добавете соковете в барбекю соса. Прибавете свинското, лука и зелените чушки в соса и сгорещете, без да оставяте да заври. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ