Регистрация

Свинско със скариди и пържен ориз

Автор:
desislavva
|
Дата:
30 Sep
|
Видяна:
1040
Оцени рецептата

3 ч сварен ориз

3 с.л. фъстъчено или зеленчуково олио

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. паста от скариди

1/2 ч.л. захар

1 1/2 с.л. соев сос

2 ч.л. сос от стриди

2 яйца, леко разбити с

1 жълтък

1/2 ч сварени скариди

1/2 ч свинско на барбекю, нарязано на малки парчета

1/2 ч пилешко, сготвено, нарязано на малки парчета

1/2 ч пресен или замразен грах, бланширан

1 ч накъсана маруля

1/2 ч нарязан зелен лук

 

Натрошете ориза в голяма купа. Сгорещете голям тиган на умерено-силен огън. Добавете олиото и покрийте хубаво дъното. Когато е умерено горещо, добавете солта и скаридената паста, разбърква се в продължение на 5 секунди. Веднага добавете ориза и запържете бързо, като разбърквате, за да се отделят зърната, без оризът да покафенява (около 3 минути). Подправя се със захар, соев сос и сос от стриди. Запържете около 1 мин. Избутайте съставките в едната част на съда. Добавете сместа с разбитите яйца в центъра на тигана и се оставя да се сготви, като леко разбивате яйцата в центъра (около 1 минута). Смесете с ориза. Добавете скаридите, свинското, пилешкото, граха, марулята и зеления лук и се разбърква, докато всичко се сгорещи (около 2 минути).





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта