Регистрация

Свински пържоли с кленова глазура

Автор:
gabi
|
Дата:
22 Nov
|
Видяна:
1202
Оцени рецептата

2 свински котлета, по 200 г

55 мл кленов сироп

115 г картофено пюре

40 г настърган чедър

4 филийки моркови

100 г ябълки, нарязани на филийки

15 г масло

1/2 ч.л. естрагон

 

Потопете пържолите в сиропа и изпечете на скарата от двете страни, докато се отбележи скарата. Сложете в тава, полейте с 30 мл вода и останалия сироп и печете във фурната до готовност - около 10 мин. Намажете с още сироп, така че да се глазират. Разбийте картофеното пюре със сиренето. Бланширайте морковите за около 5 мин. Добавете ябълките. Гответе 1 мин.; отцедете водата и прибавете маслото и естрагона. Сложете картофеното пюре в чиния и пържолите отстрани. Подредете като редувате морковите и ябълките около месото. Полейте с ябълковия сос отгоре и поръсете с нарязан градински чай.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта