Свински котлети с кориандър
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч семена кориандър
2 ч.л. черен пипер
1 ч нарязан лук
1/2 ч нарязана целина
1/2 ч нарязан морков
1 голяма скилидка чесън, фино счукан
2 стръка пресен розмарин или
1/2 ч.л. сушен розмарин
2 дафинови листа
4 свински котлета, с дебелина около 2-3 см
1 с.л. растително масло
1/4 ч бяло вино
1 ч свински бульон
2 ч.л. царевично нишесте
2 ч.л. бяло вино
Пресни кориандър или магданоз (по желание)
Запържете семената кориандър на умерен огън. Охлажда се. Счукайте и смесете с пипера; заделете. Смесете зеленчуците, розмарина и дафиновите листа, оставете настрана. Поръсете пържолите и от двете страни със счукания кориандър и пипер. Загрейте олиото в тиган и добавете пържолите; запържете до кафяво от двете страни. Добавете зеленчуците, виното и бульона в тигана; покрийте и оставете да къкри 12-15 минути. Извадете пържолите и дръжте на топло. Сгъстете соса с 2 супени лъжици царевично нишесте, смесени с 2 супени лъжици бяло вино. Сервирайте пържолите със сос. Поръсете с пресен кориандър или магданоз, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ