Свински гърди с картофи и пушен бекон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
340 г свински гърди
340 г пушен бекон
900 г картофи
115 г гъби
1 ч.л. розмарин
450 г лук
3/4 ч бульон
Сол и пипер на вкус
2 ч.л. масло
Нарежете месото на кубчета от по 5 см. Обелете и нарежете на тънки филийки картофите. Обелете или избършете гъбите и ги нарежете, ако са големи. Намажете голяма тава с масло и подредете слой от нарязаните картофи на дъното. Добавете половината парчета месо, овкусени и поръсени с розмарин. Поставете слой от половината зеленчуци, плюс още един слой картофи. Повторете слоевете. Полейте с бульон и покрийте горния слой картофи с останалото масло. Покрийте и печете в умерена фурна на 160С, в продължение на 2 1/4 часа. Свалете капака през последния половин час на готвенето, за да покафенеят картофите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ