Регистрация

Сарми с кисело зеле и свинско

Автор:
george
|
Дата:
17 Jun
|
Видяна:
559
Оцени рецептата

6 големи зелеви листа - (до 8)

2 ч сварен ориз

225 г свинска кайма

2 с.л. лук, ситно нарязан

Сол и черен пипер на вкус

2 ч кисело зеле

1 пушен свински джолан

червен пипер

заквасена сметана

 

Сварете зелевите листа в малко количество вряща подсолена вода за 3-4 минути. Отцедете и подсушете върху хартиени кърпи. Смесете ориза, каймата, лука, солта и черния пипер. Напълнете и навийте на руло листата зеле. Поставете половината от киселото зеле в тиган. Покрийте със сармите и свинския джолан. Покрийте с останалото кисело зеле. Добавете достатъчно вода, така че да покрие всичко и варете в продължение на 2 часа, като се прибавя още вода, когато е необходимо. Поръсете с червен пипер и сервирайте със заквасена сметана.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта