Сарми с кисело зеле и свинско
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 големи зелеви листа - (до 8)
2 ч сварен ориз
225 г свинска кайма
2 с.л. лук, ситно нарязан
Сол и черен пипер на вкус
2 ч кисело зеле
1 пушен свински джолан
червен пипер
заквасена сметана
Сварете зелевите листа в малко количество вряща подсолена вода за 3-4 минути. Отцедете и подсушете върху хартиени кърпи. Смесете ориза, каймата, лука, солта и черния пипер. Напълнете и навийте на руло листата зеле. Поставете половината от киселото зеле в тиган. Покрийте със сармите и свинския джолан. Покрийте с останалото кисело зеле. Добавете достатъчно вода, така че да покрие всичко и варете в продължение на 2 часа, като се прибавя още вода, когато е необходимо. Поръсете с червен пипер и сервирайте със заквасена сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ