Сандвичи с рачешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 средно големи раци с меки черупки - почистени и изплакнати
1/2 ч мътеница
Сол и прясно смлян черен пипер на вкус
1 ч царевично брашно
За адобо майонезата:
2/3 ч майонеза
2 ч.л. дижонска горчица
1 ч.л. пресен лимонов сок
2 ч.л. сос от консервирани люти чушки
3 с.л. ситно нарязани пресни билки, като магданоз, керевиз, кориандър и / или естрагон
За зелевата салата:
2 с.л. пресен лимонов сок
1 с.л. пресен портокалов сок
2 ч.л. дижонска горчица
1 с.л. настъргана портокалова кора
Сол и прясно смлян черен пипер на вкус
1/2 ч зехтин
2 с.л. ситно нарязани пресни билки, като магданоз, керевиз, кориандър и / или естрагон
1/2 червена чушка, почистена от семената и нарязана на тънки ленти от по 5 см дължина
1/2 жълта чушка, почистена от семената и нарязана на тънки ленти от по 5 см дължина
1/2 зелена чушка, почистена от семената и нарязана на тънки ленти от по 5 см дължина
4 ч ситно нарязано зеле
Фъстъчено олио за пържене
4 големи питки за хамбургер, разполовени
смесени зеленчуци и доматени филийки за - гарнитура
Поставете почистените раци в мътеница, като обръщате, за да се покрият хубаво и оставете да престоят в продължение на 15 минути. В плитка чиния смесете солта, черния пипер и брашното и заделете. В малка купа разбийте майонезата, горчицата, лимоновия сок, соса от лютите чушки и пресните билки. Опитайте соса и ако е необходимо добавете сол и пипер. Покрийте и оставете в хладилника до готовност за употреба. В малка купа разбийте лимоновия сок, портокаловия сок, горчицата, портокаловата кора, солта и черния пипер. Постепенно добавете зехтина на постоянен поток, като разбивате, докато винегретът се емулгира. Добавете пресните билки. В голяма купа смесете чушките и зелето и разбъркайте хубаво. Полейте с винегрета и разбъркайте отново. Покрийте и оставете в хладилника. В голям тиган сгорещете достатъчно фъстъчено масло. Извадете раците от мътеницата, остържете излишната мътеница с пръст и потопете раците в сместа с царевично брашно, така че да се покрият. Внимателно поставете раците в тигана и гответе до златисто кафяво от двете страни, като обърнете веднъж, за около 3 до 5 минути общо. Прехвърлете върху хартиени кърпи, за да се отцедят. За да направите сандвичите, намажете разполовените питки с майонезата, поставете по 1 рак и покрийте с малко зелева салата. Гарнирайте със смесени зеленчуци и доматени филийки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ