Регистрация

Салата с кафяв ориз

Автор:
jordana
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
642
Оцени рецептата

1/3 ч зехтин

2 ч кафяв ориз

3 ч зеленчуков бульон или вода (2-3 чаши)

3/4 ч френски дресинг

2/3 ч водни кестени, нарязани

1/2 ч червена чушка, нарязана на тънки филийки

1/4 ч нарязан ситно лук

1/4 ч.л. чесън на прах

1/8 ч.л. микс италиански подправки (по желание)

340 г грах в шушулка

225 г пресни гъби, нарязани на филийки

 

Сгорещете олиото в тенджера на умерен огън. Добавете ориза и задушете за около 5 минути или докато оризът започне да потъмнява, като се разбърква често. Добавете бульона, покрийте тигана и намалете огъня до слаб. Оставете на слаб огън, докато течността се абсорбира (около 1 час). Когато оризът се свари, го смесете, докато е все още топъл с 1/4 чаша френски дресинг. Оставете сместа да се охлади. Добавете водния кестен, червената чушка, лука, гъбите и желаните подправки към ориза, след това се добавя още 1/4 чаша дресинг и се смесва. Оставете в хладилника за 1 час. Междувременно, покрийте граха с вряща вода. Оставете да престои една минута, след това отцедете. Изплакнете със студена течаща вода и подсушете. Нарежете го на 2 см парчета и смесете с 1/4 ч дресинг и ориза.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта