Регистрация

Рачешко с ориз

Автор:
марина цекова
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
897
Оцени рецептата

3/4 ч ориз с дълги зърна

1/4 ч лук, нарязан фино

1 скилидка чесън, счукан

2 с.л. зехтин

1 1/4 ч вода

1 консерва (225 г) домати, нарязани

1 1/2 ч.л. разтворим пилешки бульон

1/4 ч.л. сол

Лют сос на вкус

1/2 ч замразен грах

210 г рачешко месо, отцедено и натрошено на парчета или

210 г замразени скариди, обелени и сварени

2 с.л. сухо шери

 

Запържете ориза, лука и чесъна в мазнината на средно-слаб огън, като се разбърква от време на време, докато оризът стане златисто кафяв. Отстранете от огъня. Добавете водата, неотцедените домати, бульона, солта и няколко капки лют сос. Покрийте и оставете да къкри за около 15 минути или докато по-голямата част от течността се абсорбира. Добавете граха и гответе още 5 минути. Добавете рачешкото или скаридите и шерито; сгорещете. Поднесете.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта