Рачешки кюфтенца с майонеза с копър
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч галета
225 г рачешко месо
2 яйца
1/4 ч зелен лук; нарязан много ситно
3 с.л. целина, нарязана много ситно
1 ч.л. лимонов сок
1/2 ч.л. чеснова сол
1/4 ч.л. пипер
За овалване:
1/2 ч галета
1/4 ч.л. чеснова сол
За майонезата с олио:
1/4 ч зеленчуково олио
Майонеза с копър по рецептата по-долу
За майонезата с копър:
1 голямо яйце
1 ч.л. сушен копър
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. семена синап
1/4 ч.л. бял пипер
1 ч зехтин
1 с.л. лимонов сок
В голяма купа смесете всички съставки за рачешките кюфтенца. Оформете 6 кюфтенца. В чиния, смесете съставките за овалване. Поставете всяко кюфте в сместа и покрийте много добре. Сложете кюфтетата в тавичка. Оставете да престои 15 минути. В голям тиган, загрейте олиото и изпържете кюфтетата на умерен огън до златисто кафяво за около 3 до 5 минути от всяка страна. Поднесете с майонезата с копър. За майонезата с копър: В блендер, сложете яйцето, копъра, солта, горчицата и белия пипер. Покрийте и пасирайте на средно-висока скорост за 10 секунди. Без да спирате уреда, започнете да добавяте олиото през отвора в капака на блендера на много тънка струя. Когато остане около 1/4 чаша олио и майонезата се е сгъстила, добавете лимоновия сок. Без да спирате уреда, добавете останалото олио на тънка струя. Оставете в хладилника до готовност за употреба.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ