Регистрация

Рачешки кюфтенца с майонеза с копър

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
415
Оцени рецептата

2 ч галета

225 г рачешко месо

2 яйца

1/4 ч зелен лук; нарязан много ситно

3 с.л. целина, нарязана много ситно

1 ч.л. лимонов сок

1/2 ч.л. чеснова сол

1/4 ч.л. пипер

За овалване:

1/2 ч галета

1/4 ч.л. чеснова сол

За майонезата с олио:

1/4 ч зеленчуково олио

Майонеза с копър по рецептата по-долу

За майонезата с копър:

1 голямо яйце

1 ч.л. сушен копър

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. семена синап

1/4 ч.л. бял пипер

1 ч зехтин

1 с.л. лимонов сок

 

В голяма купа смесете всички съставки за рачешките кюфтенца. Оформете 6 кюфтенца. В чиния, смесете съставките за овалване. Поставете всяко кюфте в сместа и покрийте много добре. Сложете кюфтетата в тавичка. Оставете да престои 15 минути. В голям тиган, загрейте олиото и изпържете кюфтетата на умерен огън до златисто кафяво за около 3 до 5 минути от всяка страна. Поднесете с майонезата с копър. За майонезата с копър: В блендер, сложете яйцето, копъра, солта, горчицата и белия пипер. Покрийте и пасирайте на средно-висока скорост за 10 секунди. Без да спирате уреда, започнете да добавяте олиото през отвора в капака на блендера на много тънка струя. Когато остане около 1/4 чаша олио и майонезата се е сгъстила, добавете лимоновия сок. Без да спирате уреда, добавете останалото олио на тънка струя. Оставете в хладилника до готовност за употреба.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта