Регистрация

Пържен ориз с ананас

Автор:
надежда
|
Дата:
18 May
|
Видяна:
669
Оцени рецептата

1 голям пресен ананас

2 ч сварен ориз с дълги зърна

30 г сушени китайски гъби

1 малка глава лук, ситно нарязан

2 с.л. фъстъчено олио

115 г зелен фасул, подрязан и нарязан на кубчета

2 яйца

2 с.л. тъмен соев сос

1 с.л. рибен сос (по желание)

 

Внимателно изрежете горната част на ананаса и я заделете, като оставите около 3 см от ананаса под листата. Издълбайте ананаса, като оставите черупката цяла, за да я напълните после със сместа. Нарежете издълбания ананас наедро. Накиснете сушените гъби в топла вода за 20 минути, докато омекнат. Изстискайте излишъка течност от гъбите и отстранете и изхвърлете стъблата. Нарежете ситно гъбите. Загрейте тиган или уок. След това добавете олиото и изчакайте, докато почти запуши. Добавете гъбите, лука и боба и се разбърква за една минута. Прибавете сварения ориз и се разбърква още една минута. Добавете яйцата, соевия сос и рибения сос и продължете да разбърквате пет минути на силен огън. Добавете нарязания ананас и продължете да разбърквате за около две минути. Изсипете сместа в празната черупка ананас, върнете капака и поднесете останалия ориз в чиния.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта