Пържено пилешко по китайски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 бр. цели пилешки гърди, без кожата и обезкостени
2 с.л. царевично нишесте - разделени
3 с.л. терияки сос, разделени
1/4 ч.л. лют червен пипер
4 ч.л. бял оцет
340 г маруля, накъсана
2 с.л. растително масло, разделени
1/3 ч печени фъстъци
Месото се нарязва на ивици. Смесете по 1 с.л. от следните продукти: царевично нишесте, терияки сос и черен пипер; добавете месото и се оставя да престои 15 минути. Междувременно, смесете останалата 1 супена лъжица царевично нишесте, 2 супени лъжици терияки сос, оцета и 3/4 чаша вода, заделете. Измийте и подсушете марулята и нарежете напречно на дебели ленти. Загрейте 1 супена лъжица олио в горещ тиган или уок на силен огън. Добавете пилешкото и се разбърква в продължение на 2 минути; извадете и заделете. Загрейте останалата 1 с.л. олио в същия тиган. Добавете марулята и се разбърква в продължение на 1 минута. Добавете пилешкото и сместа с терияки соса. Гответе, като се разбърква, докато сосът заври и се сгъсти. Махнете от огъня и добавете ядките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ