Регистрация

Пълнени чушки с царевица

Автор:
benito
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
628
Оцени рецептата

6 средно големи червени или жълти сладки чушки

2 с.л. безсолно масло

6 с.л. наситнена целина

6 с.л. наситнен лук

2 чаши зърна царевица

3 средно големи домата, белени, без семената и едро нарязани - (около 1 1/2 ч)

1 1/2 ч.л. сол или на вкус

1/8 ч.л. черен пипер

1 ч галета

2 яйца, леко разбити

1 ч настърган ементал или друг вид швейцарско сирене (или кашкавал)

 

Загрейте фурната до 180С. Отрежете стъблата на чушките и отстранете семената и мембраните. Поставете чушките в тенджера с вряща вода и варете в продължение на около 5 минути, за да омекнат. Отцедете и оставете настрана. Междувременно, в средно голям тиган разтопете маслото на умерен огън. Сотирайте нарязаните ситно лук и целина, докато поомекнат, за около 5 минути. Изсипете ги в купа и добавете царевицата и доматите. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер. Добавете галетата и след това яйцата. Напълнете чушките. Поставят се в тава за печене, пълна с около 1,3 см топла вода. Поръсете с настърган кашкавал и се покрива с алуминиево фолио (намазано с масло от долната страна). Печете около 1 час, като махнете фолиото през последните 10 минути преди сервиране.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта