Пълнени чушки с царевица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 средно големи червени или жълти сладки чушки
2 с.л. безсолно масло
6 с.л. наситнена целина
6 с.л. наситнен лук
2 чаши зърна царевица
3 средно големи домата, белени, без семената и едро нарязани - (около 1 1/2 ч)
1 1/2 ч.л. сол или на вкус
1/8 ч.л. черен пипер
1 ч галета
2 яйца, леко разбити
1 ч настърган ементал или друг вид швейцарско сирене (или кашкавал)
Загрейте фурната до 180С. Отрежете стъблата на чушките и отстранете семената и мембраните. Поставете чушките в тенджера с вряща вода и варете в продължение на около 5 минути, за да омекнат. Отцедете и оставете настрана. Междувременно, в средно голям тиган разтопете маслото на умерен огън. Сотирайте нарязаните ситно лук и целина, докато поомекнат, за около 5 минути. Изсипете ги в купа и добавете царевицата и доматите. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер. Добавете галетата и след това яйцата. Напълнете чушките. Поставят се в тава за печене, пълна с около 1,3 см топла вода. Поръсете с настърган кашкавал и се покрива с алуминиево фолио (намазано с масло от долната страна). Печете около 1 час, като махнете фолиото през последните 10 минути преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ