Пълнени чушки с леща
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2/3 ч червена леща
4 ч.л. растително масло
4 ч зелени чушки
1 ч.л. семена кимион
2 глави лук, нарязани на ситно
2 зелени люти чушки
1 парче (2,5 см) джинджифил, настърган
1 с.л. смлян кориандър
1 1/4 ч вода
Сол и пипер
2 с.л. Нарязан магданоз
Изплакнете лещата и накиснете за 30 минути. Сгорещете 1/2 масло в тиган. Добавете чушките и гответе в продължение на 3 до 5 минути до златисто-кафяво. Отцедете и охладете. Добавете останалото масло в тигана. Запържете кимиона, докато започне да пука. Добавете лука и лютите чушки и гответе 8 минути. Прибавете джинджифила и кориандъра. Отцедете лещата и я сложете в тенджера с вода. Разбъркайте добре и покрийте с капак. Варете в продължение на 15 до 20 минути, докато течността се изпари. Добавете сол и черен пипер. Добавете кориандъра. Отрежете върховете на чушките и премахнете семената. Напълнете с лещата и сложете отрязаните “капачета”. Поставете в тавичка. Печете на 180°С за 15 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ