Регистрация

Пълнени чушки с леща

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
22 Mar
|
Видяна:
2321
Оцени рецептата

2/3 ч червена леща

4 ч.л. растително масло

4 ч зелени чушки

1 ч.л. семена кимион

2 глави лук, нарязани на ситно

2 зелени люти чушки

1 парче (2,5 см) джинджифил, настърган

1 с.л. смлян кориандър

1 1/4 ч вода

Сол и пипер

2 с.л. Нарязан магданоз

 

Изплакнете лещата и накиснете за 30 минути. Сгорещете 1/2 масло в тиган. Добавете чушките и гответе в продължение на 3 до 5 минути до златисто-кафяво. Отцедете и охладете. Добавете останалото масло в тигана. Запържете кимиона, докато започне да пука. Добавете лука и лютите чушки и гответе 8 минути. Прибавете джинджифила и кориандъра. Отцедете лещата и я сложете в тенджера с вода. Разбъркайте добре и покрийте с капак. Варете в продължение на 15 до 20 минути, докато течността се изпари. Добавете сол и черен пипер. Добавете кориандъра. Отрежете върховете на чушките и премахнете семената. Напълнете с лещата и сложете отрязаните “капачета”. Поставете в тавичка. Печете на 180°С за 15 минути.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
трагедия
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта