Пълнени рулади с телешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч студена вода
1 средно голям картоф, обелен и нарязан на четвъртинки
2 с.л. масло
1/4 ч лук, нарязан фино
450 г телешко, фино смляно
3 ч.л. галета
1/3 ч сметана
2 с.л. вода
1 1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. бял пипер
1 яйце
2 с.л. магданоз, ситно нарязан
1 с.л. царевично нишесте
1/2 ч праз; само бялата част, нарязан на филийки, тънки като хартия
8 с.л. масло
1/4 ч сметана
Сложете водата да заври в тенджера. Добавете картофа и се вари 10 - 15 минути или докато омекне. Отцедете и намачкайте с вилица. В тиган, разтопете 2 с.л. масло. Когато стане на пяна, добавете лука и задушете за седем или осем минути, като периодично се разбърква, докато стане мек и прозрачен, но не кафяв. Остържете лука в голяма купа и се добавя картофено пюре, телешкото, галетата, сметаната, водата, солта, черния пипер, яйцето, магданоза и царевичното нишесте. Разбъркайте много добре и оставете в хладилника за най-малко 1 час. Намажете голяма дървена дъска (или друга твърд, гладка повърхност) с вода и разточете сместа на квадрат с дебелина около 0,3 см. Навлажнете ръцете си и точилката с вода, за да не залепва сместа. Нарежете месната смес на 16 квадрата. Поставете тънък слой от резените праз лук (около 1 1/2 супени лъжици) върху всеки квадрат. С помощта на нож или шпатула, навийте всеки квадрат на руло. Оставете в хладилника до готовност. Сгорещете 2 супени лъжици масло в тиган. Когато стане на пяна, добавете руладите, по 4 наведнъж, като обръщате внимателно с шпатула, така че да се запържат от всички страни. Заделете в затоплена тавичка и оставете на 100С във фурната. Повторете процеса, като добавяте по 2 с.л. масло за всеки 4 рулади. Изсипете 1/4 чаша сметана в празната тава и кипнете бързо в продължение на 3 до 5 минути, докато се сгъсти, като междувременно остъргвате залепналите парченца в тигана с гумена шпатула или дървена лъжица. Опитайте соса на вкус и добавете сол, ако е необходимо и се изсипва върху руладите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ