Регистрация

Пълнени пуешки рулца със спанак

Автор:
irina
|
Дата:
15 Jul
|
Видяна:
930
Оцени рецептата

450 г пуешки гърди, нарязани на филийки
зеленчуков готварски спрей

За плънката:

1 глава нарязан лук

1 скилидка чесън, счукан

1/2 ч сухо бяло вино

280 г спанак, едро нарязан

2 с.л. прясно нарязан магданоз

1 ч.л. фино нарязана прясна мащерка

2 с.л. прясно нарязан босилек

Кората и сокът на 1/2 лимон

1/2 ч галета

2 с.л. смлени бадеми, бланширани, по желание

1 голямо яйце, леко разбито

1 ч пилешки бульон

За соса с диви гъби:

1 1/2 ч пилешки бульон

1/2 ч гъби, нарязани

1 ч.л. подсладител (по желание)

1/2 ч.л. соев сос

1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в

1 с.л. вода

За боба и картофите:

450 г зелен фасул, измит, подрязан и нарязан на хапки

4 цели червени картофа, почистени; нарязани на малки парчета

Прясно смляно индийско орехче

Прясно смлян черен пипер

1/2 ч боровинков сос

 

Изтънете всяка филийка пушеко много добре с чукче за месо. Оставете в хладилника до напълване.

За гъбения сос:

Сложете гъбите и бульона в тенджера. Добавете подсладителя и соевия сос. Покрийте. Оставете на много слаб огън. Напръскайте тиган със спрей за готвене, добавете лука и чесъна и задушете над умерен огън, докато лукът е полупрозрачен, около 3 до 4 минути. Добавете виното, увеличете огъня и оставете да заври (около 1 до 1-1/2 минути); след това добавете спанака. Покрийте; варете в продължение на 2 минути. Отстранете от огъня. Прехвърлете спанака в гевгир. Оставете да се отцеди и охлади. Внимателно отцедете излишната влага от спанака и се поставя в купа. Поръсете с подправките и лимона. Прибавете галетата, бадемите на прах, ако ще използвате и яйцето; разбъркайте добре. Намажете всяка изтънена филийка месо със спаначената смес. Навийте на руло.

Загрейте фурната до 180ºС.

Напръскайте тиган със спрей за готвене и сложете на умерен огън. Добавете рулата и запържете от всички страни за около 5 мин. Добавете 1 ч пилешки бульон и сгорещете. Сложете съда, покрит, във фурната. Пече се около 15 минути. Свалете капака. Печете в продължение на 4 - 5 минути. Междувременно задушете зеленчуците на пара, докато поомекнат (17 минути). Дръжте на топло. Извадете пуешкото от фурната. Изключете котлона. Подредете всичко в чиния. Поръсете картофите и фасула с малко смляно индийско орехче и черен пипер. Поднесете с боровинков сос.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта