Пълнени пилешки гърди с чесън, джинджифил, шунка и естрагон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 пилешки гърди без кожа и кости
Сол и прясно смлян черен пипер
3 с.л. лимонов сок
225 г шунка, фино нарязана на кубчета (около 1 чаша)
2 - 3 скилидки чесън, обелен и нарязан ситно
2 с.л. пресен джинджифил, нарязан фино
4 с.л. пресен естрагон; нарязан (или консервиран в оцет)
1 голям лимон; нарязаната кора и лимоновия сок или бяло вино
Масло
моркови, целина и лук, нарязани
1 ч пилешки бульон
1 ч сметана за разбиване
Сол и черен пипер на вкус
Сложете гърдите между два листа восъчна хартия. Внимателно изтънете с чукче за месо. Поръсете всяка гърда със сол, черен пипер и лимонов сок. Дръжте покрито в хладилник. За да направите плънката, комбинирайте шунката, чесъна, джинджифила, половината от естрагона и около 2/3 от лимоновата кора в купа, смесете добре. Добавете малко лимонов сок или вино, за да се овлажни сместа. За да напълните гърдите, поставете равни количества от плънката в центъра на всяка гърда. Съберете краищата върху пълнежа и оформете кръгло пакетче, като подпъхнете ръбовете, така че да се затворят. Намажете фолио с мазнина. Увийте фолиото около всяка пълнена гърда. Закрепете много добре. Намажете пилешкото с масло. Поръсете със сол, пипер и малко естрагон. Загрейте фурната до 200С. Сложете нарязаните моркови, целина и лук на дъното на голяма тавичка. Поставете пилешките гърди върху зеленчуците. Налейте достатъчно вино около дъното на тигана само колкото да покрие зеленчуците. Печете 10 - 12 минути, след това се намалете температурата до 180 градуса. Мажете често месото по време на печене. Покрийте съда хлабаво с фолио и печете още 15 минути или докато пилешките гърди се готови, но все още влажни отвътре. Махнете фолиото, с което сте покрили съда, обърнете пилешкото и печете още около 2 минути. Отстранете от огъня. Сложете в топла чиния и дръжте на топло; извадете внимателно от фолиото. Междувременно извадете и изхвърлете зеленчуците от тавата. Сложете тавата върху котлона. Отстранете мазнината от повърхността и оставете да заври. Добавете пилешкия бульон и сметаната и редуцирайте на силен огън, като се разбърква, докато се получи желаната консистенция. Опитайте и регулирайте подправките. Гарнирайте пилешките гърди с настъргана кора от лимон и естрагон. Поставете малко сос в чиния за сервиране, след това поставете пилешките гърди отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ