Пуешко в лют сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
8 сушени люти чушки
1 глава лук, печен
2 с.л. сусам
2 с.л. обелени фъстъци
1 блокче шоколад
5 см пръчка канела
5 зърна черен пипер
2 зърна карамфил
1/2 чаена лъжичка анасон
1 ч.л. сол
1/2 тортия, пържена
4 с.л. мазнина
1.3 кг пуйка, пресни или замразени порции (може да използвате и пиле)
Накиснете лютите чушки, отстранете ципите и семената и ги счукайте, заедно с лука. Загрейте сусама, фъстъците, шоколада, подправките, солта и изпърженататортия. Пасирайте в кухненски робот. Изпържете всички съставки в гореща мазнина за около три минути. Добавете половин чаша вода и продължете да готвите на слаб огън, докато сосът се сгъсти. Нарежете пуйката на порции и се задушава леко в достатъчно вода, колкото да я покрие, до омекване. Отцедете, покрийте със соса и оставете да къкри, покрито, за 7-8 минути. Ако сосът е прекалено гъст, добавете малко пуешки бульон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ