Регистрация

Постни лодки от тиквички с ориз

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
07 Aug
|
Видяна:
1618
Оцени рецептата

Необходими продукти:

4 тиквички

150 г ориз

2 глави лук

сол и пипер

олио

1 червена и 1 зелена чушка

люто чушле по желание

кисело мляко, копър и чесън за сос, който разваля постата (по желание)

Начин на приготвяне:

Тиквичките се измиват добре и се разполовяват през дължината, за да образуват лодки. С лъжица внимателно се изгребва част от сърцевината, като се оставя борд на лодката от 1,5 см.

Лукът се наситнява и в касерола се запържва с олио до прозрачност. Към него се вкарват нарязаните на кубчета чушки и се готви още 2-3 минути до омекване. Добавя се измитият през цедка ориз и се залива с 350 мл вода. Готви се до абсорбиране на течността и се подправя със сол и пипер.

Получената смес се разпределя в покапаните с малко олио лодки. Те се поставят в тава, застлана с хартия за печене и се готвят на 180 градуса в предварително загрята фурна за 30 минути.

Ако не сте на строг пост, можете да си направите сос за залвка при поднасяне, като смесите 200 мл кисело мляко от висок процент с наситнена връзка копър и 3-5 намачкани скилидки чесън.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта