Пица с пилешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч топла вода
1 1/2 ч.л. активна суха мая
2 с.л. захар
2 ч брашно
1/4 ч грис
1 1/2 ч.л. сол
2 с.л. зехтин
1/2 ч топла вода
113 г пилешки гърди, обезкостени / без кожа
1 с.л. микс от подправки: смлян бахар, индийско орехче, чесън на прах, мащерка, канела, сол и пипер
1 с.л. зехтин
1/2 ч гъби шийтаке, нарязани
1/2 ч барбекю сос
1/4 ч сирене, настъргано
1/4 ч моцарела, настъргана
1/4 ч пушена моцарела, настъргана
барбекю сос за намазване
За салцата:
1/2 манго, узряло, нарязано на кубчета
2 с.л. червен лук, нарязан на кубчета
1 с.л. домати, нарязани на кубчета
1 с.л. зехтин
1 1/2 ч.л. балсамов оцет
1 ч.л. нарязана прясна мента, босилек или магданоз, или смес
Пригответе тестото, като смесите в малка купа водата, маята и захарта и разбъркате добре, за да се смесят. Заделете за 5 минути. В голяма купа, смесете брашното, гриса и солта. Добавете зехтина при маята. Разбъркайте добре и добавете към брашното. Добавете още 1/2 чаша топла вода. Омесете тестото, докато се оформи на топка. Обърнете тестото върху работната повърхност и омесете енергично в продължение на 7 минути, докато е гладко и лъскаво. Поставете малко количество зехтин в голяма купа. Сложете тестото в купата и го завъртете два пъти, така че да се покрие. Покрийте купата с найлон и кърпа. Сложете на топло място. Оставете тестото да удвои обема си, около 1 час. Притиснете надолу и оставете да престои в продължение на 20-30 минути на стайна температура, преди да използвате. Разточете тестото на окръжност от около 25 см в диаметър и леко навийте краищата. Сложете в тава за пица.
На топинга: Оваляйте пилешкото в микса от подправки. Сгорещете зехтина в тиган и запържете леко от двете страни. Извадете от тигана, добавете гъбите в тигана и ги задушете за около 1 минута. Източете течността от тигана. Нарежете пилето на тънки ивици.
Подгответе салцата: В малка купа, комбинирайте и разбъркайте добре всички съставки за салцата.
На пицата: Намажете тестото с барбекю сос. Покрийте с гъби и пилешки ленти. Поръсете сиренето отгоре. Пече се в предварително загрята фурна на 230С за 7-8 минути, докато кората се зачерви и сиренето е златисто. Гарнирайте пицата с манго салца, веднага след като извадите от фурната.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ