Регистрация

Пица с пилешко

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
754
Оцени рецептата

1/4 ч топла вода

1 1/2 ч.л. активна суха мая

2 с.л. захар

2 ч брашно

1/4 ч грис

1 1/2 ч.л. сол

2 с.л. зехтин

1/2 ч топла вода

113 г пилешки гърди, обезкостени / без кожа

1 с.л. микс от подправки: смлян бахар, индийско орехче, чесън на прах, мащерка, канела, сол и пипер

1 с.л. зехтин

1/2 ч гъби шийтаке, нарязани

1/2 ч барбекю сос

1/4 ч сирене, настъргано

1/4 ч моцарела, настъргана

1/4 ч пушена моцарела, настъргана

барбекю сос за намазване

За салцата:

1/2 манго, узряло, нарязано на кубчета

2 с.л. червен лук, нарязан на кубчета

1 с.л. домати, нарязани на кубчета

1 с.л. зехтин

1 1/2 ч.л. балсамов оцет

1 ч.л. нарязана прясна мента, босилек или магданоз, или смес

 

Пригответе тестото, като смесите в малка купа водата, маята и захарта и разбъркате добре, за да се смесят. Заделете за 5 минути. В голяма купа, смесете брашното, гриса и солта. Добавете зехтина при маята. Разбъркайте добре и добавете към брашното. Добавете още 1/2 чаша топла вода. Омесете тестото, докато се оформи на топка. Обърнете тестото върху работната повърхност и омесете енергично в продължение на 7 минути, докато е гладко и лъскаво. Поставете малко количество зехтин в голяма купа. Сложете тестото в купата и го завъртете два пъти, така че да се покрие. Покрийте купата с найлон и кърпа. Сложете на топло място. Оставете тестото да удвои обема си, около 1 час. Притиснете надолу и оставете да престои в продължение на 20-30 минути на стайна температура, преди да използвате. Разточете тестото на окръжност от около 25 см в диаметър и леко навийте краищата. Сложете в тава за пица.

На топинга: Оваляйте пилешкото в микса от подправки. Сгорещете зехтина в тиган и запържете леко от двете страни. Извадете от тигана, добавете гъбите в тигана и ги задушете за около 1 минута. Източете течността от тигана. Нарежете пилето на тънки ивици.

Подгответе салцата: В малка купа, комбинирайте и разбъркайте добре всички съставки за салцата.

На пицата: Намажете тестото с барбекю сос. Покрийте с гъби и пилешки ленти. Поръсете сиренето отгоре. Пече се в предварително загрята фурна на 230С за 7-8 минути, докато кората се зачерви и сиренето е златисто. Гарнирайте пицата с манго салца, веднага след като извадите от фурната.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта