Пица с папрат
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
750 г папрат - сварена и пюрирана
2 яйца - разбити
75 г брашно
125 г пармезан - настърган
125 г моцарела - настъргана
сол и черен пипер - на вкус
15 мл олио
1 малка глава лук - нарязан
1 скилидка чесън - счукан
Топинг:
213 мл доматен сос
1 г риган
2 г босилек
6 ленти бекон – запържен и натрошен
25 г пармезан - настърган
125 г моцарела - настъргана
16 стръка папрат - сварени и отцедени
В голяма купа, смесете пюрето от папрат, яйцата, брашното, пармезана, моцарелата и сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре и оставете настрана. В малка тенджера сгорещете олиото. Добавете лука и чесъна; гответе една или две минути или докато лукът стане прозрачен. Комбинирайте с първата смес, като се разбърква добре. Разстелете в намазана 30 см кръгла тава за пица. Добавете ригана и босилека в доматения сос. Полейте върху блата и се поръсва с бекон и сирене. Подредете останалите стръкове папрат върху пицата и се пече на 180°С в продължение на 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ