Регистрация

Пица с папрат

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
22 Dec
|
Видяна:
600
Оцени рецептата

750 г папрат - сварена и пюрирана

2 яйца - разбити

75 г брашно

125 г пармезан - настърган

125 г моцарела - настъргана

сол и черен пипер - на вкус

15 мл олио

1 малка глава лук - нарязан

1 скилидка чесън - счукан

Топинг:

213 мл доматен сос

1 г риган

2 г босилек

6 ленти бекон – запържен и натрошен

25 г пармезан - настърган

125 г моцарела - настъргана

16 стръка папрат - сварени и отцедени

 

В голяма купа, смесете пюрето от папрат, яйцата, брашното, пармезана, моцарелата и сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре и оставете настрана. В малка тенджера сгорещете олиото. Добавете лука и чесъна; гответе една или две минути или докато лукът стане прозрачен. Комбинирайте с първата смес, като се разбърква добре. Разстелете в намазана 30 см кръгла тава за пица. Добавете ригана и босилека в доматения сос. Полейте върху блата и се поръсва с бекон и сирене. Подредете останалите стръкове папрат върху пицата и се пече на 180°С в продължение на 20 минути.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта