Пица с извара и гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч брашно (или по-малко)
1/2 ч.л. захар
3/4 ч извара, разбита на крем
1 яйце
1 ч.л. сушен босилек, натрошен
1 средно голяма зелена/червена чушка
1 ч настъргана моцарела
1 пакет активна суха мая
1 ч.л. зехтин
1 с.л. царевично брашно
2 с.л. настърган пармезан
1 скилидка чесън, счукан
1 ч нарязани гъби
За да приготвите блата, разбъркайте 3/4 чаша брашно, маята, захарта и 1/4 ч.л. сол. Добавете зехтина и 1/2 чаша топла вода. Разбийте с миксер на ниска скорост за 30 секунди, като остъргвате стените на купата. Разбийте на висока скорост за 3 минути. Добавете колкото можете от останалото брашно. След това, омесете с достатъчно от останалото брашно, така че да се получи умерено твърда тесто, което е гладко и еластично (5 минути общо). Оформете на топка. Поставя се в леко намазана купа; обърнете, за да се покрие с олио. Покрийте и оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 30 мин. Омесете отново. Покрийте и оставете за 10 минути. Върху леко набрашнена повърхност, разточете на кръг с диаметър около 35 см. Поставете в тавичка, леко намазана с мазнина и поръсена с царевично брашно. Навийте леко краищата. Изпечете на 210°С във фурната за около 10 минути или докато леко покафенее. В блендер, смесете изварата, яйцето, пармезана, босилека, чесъна и 1/8 ч.л. пипер. Пюрирайте до гладкост. Намажете горещия блат. Нарежете чушката на кръгчета. Поставете върху пицата, заедно с гъбите. Поръсете с моцарела. Изпечете на 210°С във фурната до сгорещяване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ