Регистрация

Пиле с шоколадов сос

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
17 Jul
|
Видяна:
619
Оцени рецептата

4 с.л. зехтин

2 скилидки чесън, счукан

11 порции пилешко, за 6 човека

1 глава лук, нарязан

1 зелена чушка - нарязана на кубчета

3 резена печена червена чушка от буркан, нарязани

2 големи домата, обелени и нарязани

2 с.л. чили на прах (или на вкус)

21/2 ч пилешки бульон

1/4 ч бланширани бадеми

1/4 ч стафиди

1/2 ч.л. кимион

1/4 ч.л. индийско орехче

1/4 ч.л. смлян карамфил

1/4 ч.л. канела

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1 ч.л. захар

Настърганата кора на 1 портокал

2 блокчета горчив шоколад - нарязан

1/4 ч светъл ром

 

Сгорещете олиото и запържете чесъна в продължение на няколко минути, за да ароматизира мазнината, прибавете пилешкото и запържете до кафяво. Извадете месото. В останалата мазнина, запържете лука, зелената чушка, печената чушка и доматите на слаб огън за 10 минути. Към лучената смес, добавете чилито на прах и смесете добре. Добавете бульона, бадемите, стафидите, подправките и кората; оставете да къкри, покрито, още 30 минути. Добавете шоколада, като се разбърква, докато се разтопи. Върнете пилешкото и полейте със соса. Изпечете на 180С, покрито, за 1 час или до омекване на пилешкото. Сгорещете рома, запалете го и се изсипва върху ястието и се оставя да престои в продължение на няколко минути.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта