Регистрация

Пиле с розмарин

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
28 Mar
|
Видяна:
849
Оцени рецептата

1,3 кг пилешко месо (пилешки гърди, бутчета или крилца)

1/2 ч брашно

1 ч.л. сол

2 ч.л. розмарин, натрошен

1/8 ч.л. пипер

50 мл зехтин

 

Смесете брашното, розмарина, солта и черния пипер в плитка купа. Измийте пилето и покрийте с брашнената смес. Оставете оваляното месо да изсъхне за около 1/2 час. Загрейте олиото на умерен огън в голям тиган. Прибавете пилето и пържете, като обърнете веднъж, до златисто кафяво, около 30 минути. Свалете от огъня и отцедете върху салфетки.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта