Регистрация

Пиле с поширани яйца

Автор:
violeta
|
Дата:
06 Feb
|
Видяна:
862
Оцени рецептата

170 г пилешки гърди

1/4 ч готов барбекю сос

Сол и черен пипер

2 с.л. зехтин

2 ч сварени картофи, нарязани на малки кубчета

1/4 ч лук, нарязан на кубчета

2 с.л. лук шалот, нарязан

1 ч нарязани наденички

1 с.л. чесън, счукан

За яйцата:

4 яйца

3 с.л. зелен лук, нарязан на филийки

Пикантен сос

 

Сгорещете грила или скарата. Поръсете пилешкото със сол и пипер. Намажете със сос барбекю, така че гърдите да се покрият напълно. Изпечете в продължение на 5-6 минути от всяка страна. Заделете да се охлади. Загрейте зехтина в голям тиган. Добавете картофите и ги запържете. Разклащайте тигана в продължение на 2 минути. Добавете лука, шалота и наденичките и запържва, като се разбърква за 1 минута. Нарежете пилешкото на малки кубчета и го добавете в тигана; гответе 1 мин. Добавете чесъна и подправете със сол и черен пипер, разбърква се от време на време в продължение на 4 минути. За пошираните яйца: Сложете три чаши вода в тенджера и оставете да заври с 1/2 чаена лъжичка бял оцет и 1/2 чаена лъжичка сол на силен огън. Счупете по 1 яйце в чаша и плъзнете леко във водата. Повторете с останалите яйца и когато водата заври, намалете огъня до слаб и варете до готовност на яйцата, около 2-2 1/2 мин. Отцедете върху хартиени кърпи. При поднасяне: Сложете малко пикантен сос в центъра на чинията, поставете 3/4 ч от картофите върху соса. Покрийте с поширано яйце и гарнирайте със зелен лук.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта