Регистрация

Пиле с плодове

Автор:
Надежда
|
Дата:
21 Dec
|
Видяна:
437
Оцени рецептата

2 кг пилешко, нарязано на порции

Сол

6 цели зърна черен пипер

1 зърно карамфил

1 пръчица канела, от 1 см

1 с.л. захар

1/4 ч сухо шери

3 скилидки чесън, счукан

1/4 ч оцет

1 голяма глава бял лук, нарязан на филийки

2 средно големи домата, обелени и нарязани на филийки

1 малка ябълка, обелена, почистена в сърцевината и нарязана на филийки

1 малка круша, обелена, почистена в сърцевината и нарязана на филийки

2 дафинови листа

1/8 ч.л. мащерка

1/8 ч.л. риган

За украса:

1/4 ч зехтин

1 банан, обелен и нарязан на филийки

2 с.л. каперси, отцедени

15 зелени маслини, без костилка и нарязани на половинки

 

Поръсете пилешкото със сол. Смелете пипера, карамфила и канелата заедно в мелничка и смесете захарта, шерито, чесъна, оцета и 1 1/2 чаени лъжички сол. Разстелете 1/3 от лука по дъното на уреда за бавно готвене; покрийте с по 1/3 от доматите, пилешкото и плодовете. Добавете дафиновия лист и се поръсва с част от подправките и отгоре се изсипва половината смес с оцет. Повторете слоевете, като завършите с топинг от лук, домати и плодове. Покрийте и гответе в продължение на около 1 час, след това свалете капака и варете в продължение на още 30 минути или докато пилето омекне и част от соковете се редуцира. Изхвърлете дафиновия лист. За гарниране: Загрейте олиото и запържете филийките банан до златисто кафяво. Извадете и отцедете. При поднасяне, покрийте ястието с каперси, маслини и банан.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта