Пиле с плодове
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 кг пилешко, нарязано на порции
Сол
6 цели зърна черен пипер
1 зърно карамфил
1 пръчица канела, от 1 см
1 с.л. захар
1/4 ч сухо шери
3 скилидки чесън, счукан
1/4 ч оцет
1 голяма глава бял лук, нарязан на филийки
2 средно големи домата, обелени и нарязани на филийки
1 малка ябълка, обелена, почистена в сърцевината и нарязана на филийки
1 малка круша, обелена, почистена в сърцевината и нарязана на филийки
2 дафинови листа
1/8 ч.л. мащерка
1/8 ч.л. риган
За украса:
1/4 ч зехтин
1 банан, обелен и нарязан на филийки
2 с.л. каперси, отцедени
15 зелени маслини, без костилка и нарязани на половинки
Поръсете пилешкото със сол. Смелете пипера, карамфила и канелата заедно в мелничка и смесете захарта, шерито, чесъна, оцета и 1 1/2 чаени лъжички сол. Разстелете 1/3 от лука по дъното на уреда за бавно готвене; покрийте с по 1/3 от доматите, пилешкото и плодовете. Добавете дафиновия лист и се поръсва с част от подправките и отгоре се изсипва половината смес с оцет. Повторете слоевете, като завършите с топинг от лук, домати и плодове. Покрийте и гответе в продължение на около 1 час, след това свалете капака и варете в продължение на още 30 минути или докато пилето омекне и част от соковете се редуцира. Изхвърлете дафиновия лист. За гарниране: Загрейте олиото и запържете филийките банан до златисто кафяво. Извадете и отцедете. При поднасяне, покрийте ястието с каперси, маслини и банан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ