Регистрация

Пиле с папуда

Автор:
Генчев
|
Дата:
21 Nov
|
Видяна:
560
Оцени рецептата

1 с.л. зехтин

450 г обезкостени пилешки гърди, нарязани на хапки

1 средно голяма глава лук, нарязан

1 скилидка чесън, нарязан

400 мл пилешки бульон

1 с.л. сос Уорчестър

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. сушен риган или мащерка

1/8 ч.л. едросмлян червен пипер (лют)

3/4 ч дългозърнест ориз

1 ч замразен грах

425 г папуда, консерва

Прясно нарязан магданоз

 

1. Загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура. Добавете пилешкото, лука и чесъна; гответе и разбърквайте, докато месото се зачерви.

2. Добавете бульона, соса Уорчестър, солта, ригана и червения пипер. Оставете да заври. Намалете огъня до умерено слаб. Добавете ориза и гответе 10 минути.

3. Добавете папудата, покрийте с капак и варете още 10 - 15 минути или докато течността се абсорбира и пилешкото вече не е розово, като се разбърква от време на време. Поръсете с магданоз.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта