Регистрация

Пиле с ориз и сос Алфредо

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
03 Sep
|
Видяна:
702
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 1/2 ч див ориз, сварен

1 1/2 ч дългозърнест ориз, сварен

480 г готов сос Алфредо

1/2 ч.л. сушени естрагон или риган листа

1/8 ч.л. пипер

6 обезкостени пилешки гърди, половинки

1/4- 1/2 ч.л. сол

1 1/2 ч аспержи, нарязани

1 1/2 ч гъби, нарязани на филийки

1 1/3 ч червена чушка, печена, нарязана на филийки

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180С.

Смесете двата вида ориз, 3/4 чаша сос Алфредо, 1/4 чаена лъжичка естрагон и пипера в ненамазана правоъгълна тавичка. Намажете тиган с олио и сгорещете на умерено силен огън. Поръсете месото със сол. Запържете за 3-4 мин., като обърнете веднъж, до покафеняване. Поставете пилешкото върху ориза. Смесете оставащия сос Алфредо, останалия естрагон, аспержите, гъбите и чушките. Полейте пилешкото и ориза. Покрийте и печете в продължение на 1 час или докато соковете от пилешкото вече не са розови.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта