Пиле с моцарела
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч пълнозърнеста галета
1 с.л. фино нарязан пресен магданоз
1/4 ч пшеничен зародиш
1 ч.л. сушен босилек
1/8 ч.л. пипер
900 г обезкостени пилешки гърди, половинки
1 ч.л. сушен риган
1/2 ч мляко
10 г чесън, счукан
2 с.л. зехтин или сусамово олио
1/2 ч настъргана моцарела
1 консерва (225 г) доматен сос
Смесете с галетата и пшеничния зародиш; заделете. Отстранете излишните мазнини от месото. Изтънете гърдите с чукче за месо. Потопете ги в млякото, след това в сместа с галета. Намажете тиган с малко мазнина. Добавете олиото и сгорещете на умерен огън. Добавете пилето и гответе, докато покафенее от двете страни. Отцедете върху хартиени кърпи. Изсипете 1/3 от доматения сос в правоъгълна тавичка, намазана с малко олио. Поставете гърдите в тавата. Изсипете половината от останалия доматен сос върху пилето; поръсва се с магданоз, босилек, риган, черен пипер, чесън и сирене. Покрийте с останалия доматен сос. Печете на 180 С за 30 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ