Регистрация

Пиле с лимонова трева и чили

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
06 Feb
|
Видяна:
439
Оцени рецептата

1,3 кг пиле

4 скилидки чесън

1 голяма глава лук

3 с.л. растително масло

1 ч.л. сол

2 с.л. счукана лимонова трева

1 ч.л. смляно чили

4 с.л. рибен сос

1 с.л. захар

1 с.л. карамелен сос

1 ч вода

За карамеления сос:

1/2 ч захар

4 с.л. вода

1/2 чаша вода

 

Изплакнете и подсушете пилето. Нарежете на малки парчета. Обелете чесъна и го нарежете фино. Нарежете лука на половинки по дължина и след това по дължина на ленти от по 1 см. Сгорещете олиото в голям съд на умерен огън. Добавете щипка сол, чесъна и лука. Запържете на умерен огън, докато лукът е прозрачен. Добавете лимоновата трева и чилито. Запържете за 1- 2 минути докато усетите аромата. Добавете пилешкото и гответе, докато се зачерви. Добавете рибения сос, захарта и карамеления сос. Разбърква се добре. Добавете 1 чаша вода и варете 45 минути или докато пилето омекне. От време на време се разбърква и се добавя вода, ако е необходимо. За карамеления сос: Смесете 1/2 чаена чаша захар с 4 супени лъжици вода в тенджера. Оставете да заври на умерен огън и варете, докато сместа промени цвета си. Намалете котлона до слаб и гответе до покафеняване. Добавете 1/2 чаша вода. Разбърква се, докато захарта се разтвори напълно. Сваля се от огъня и се съхранява в буркан в хладилника.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта