Пиле с лимонова трева и чили
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг пиле
4 скилидки чесън
1 голяма глава лук
3 с.л. растително масло
1 ч.л. сол
2 с.л. счукана лимонова трева
1 ч.л. смляно чили
4 с.л. рибен сос
1 с.л. захар
1 с.л. карамелен сос
1 ч вода
За карамеления сос:
1/2 ч захар
4 с.л. вода
1/2 чаша вода
Изплакнете и подсушете пилето. Нарежете на малки парчета. Обелете чесъна и го нарежете фино. Нарежете лука на половинки по дължина и след това по дължина на ленти от по 1 см. Сгорещете олиото в голям съд на умерен огън. Добавете щипка сол, чесъна и лука. Запържете на умерен огън, докато лукът е прозрачен. Добавете лимоновата трева и чилито. Запържете за 1- 2 минути докато усетите аромата. Добавете пилешкото и гответе, докато се зачерви. Добавете рибения сос, захарта и карамеления сос. Разбърква се добре. Добавете 1 чаша вода и варете 45 минути или докато пилето омекне. От време на време се разбърква и се добавя вода, ако е необходимо. За карамеления сос: Смесете 1/2 чаена чаша захар с 4 супени лъжици вода в тенджера. Оставете да заври на умерен огън и варете, докато сместа промени цвета си. Намалете котлона до слаб и гответе до покафеняване. Добавете 1/2 чаша вода. Разбърква се, докато захарта се разтвори напълно. Сваля се от огъня и се съхранява в буркан в хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ