Пиле с вишнев сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 пилешки гърди без кожа и кости
1/2 ч.л. смлян черен пипер
1/2 ч.л. смлян кориандър семена
2 с.л. зехтин
1 с.л. захар
2 с.л. пресен лимонов сок
1/4 ч бяло вино
1 ч пилешки бульон
2 с.л. бренди, по желание
1/2 ч вишни, без костилка
Втрийте гърдите с черен пипер и кориандър. Сгорещете зехтина в тиган на умерен огън. Сложете месото в тигана, запържете леко, докато отвън побелее, за около 5 минута от всяка страна. Извадете от съда. Добавете захарта, лимоновия сок и бялото вино и оставете да се редуцира до сироп. Добавете бульона и брендито. Варете до сгъстяване, след което добавете вишните. Върнете пилешкото, заедно със соковете в тигана и гответе до сгорещяване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ