Регистрация

Пиле с вишнев сос

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
21 Dec
|
Видяна:
883
Оцени рецептата

4 пилешки гърди без кожа и кости

1/2 ч.л. смлян черен пипер

1/2 ч.л. смлян кориандър семена

2 с.л. зехтин

1 с.л. захар

2 с.л. пресен лимонов сок

1/4 ч бяло вино

1 ч пилешки бульон

2 с.л. бренди, по желание

1/2 ч вишни, без костилка

 

Втрийте гърдите с черен пипер и кориандър. Сгорещете зехтина в тиган на умерен огън. Сложете месото в тигана, запържете леко, докато отвън побелее, за около 5 минута от всяка страна. Извадете от съда. Добавете захарта, лимоновия сок и бялото вино и оставете да се редуцира до сироп. Добавете бульона и брендито. Варете до сгъстяване, след което добавете вишните. Върнете пилешкото, заедно със соковете в тигана и гответе до сгорещяване.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта