Регистрация

Пиле със сметанов сос с грозде и горчица

Автор:
violeta
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
458
Оцени рецептата

1/2 ч гъби, нарязани на филийки

2 с.л. лук, наситнен

2 с.л. масло

450 г пилешки гърди без кожа и кости

1/2 ч сухо бяло вино

1/4 ч пълномаслена сметана

1 с.л. дижонска горчица

1 ч.л. риган - натрошен

Сол и черен пипер

1 1/2 ч грозде, без семена, нарязано на половинки

Риган - пресен

 

Запържете гъбите и лука в маслото в незалепващ тиган, до омекване. Поставете пилешките гърди върху гъбената смес, покрийте и варете на умерен огън 7 минути или докато пилето се свари и потече бистър сок при убождане с вилица. Нарежете пилешкото диагонално и сложете в чиния за сервиране; дръжте на топло. Добавете сметаната, горчицата и подправките в тигана. Оставете докато се сгъсти. Добавете гроздето; загрейте добре. Залейте пилето. Украсете с грозде и риган.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта