Пиле със сметанов сос с грозде и горчица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч гъби, нарязани на филийки
2 с.л. лук, наситнен
2 с.л. масло
450 г пилешки гърди без кожа и кости
1/2 ч сухо бяло вино
1/4 ч пълномаслена сметана
1 с.л. дижонска горчица
1 ч.л. риган - натрошен
Сол и черен пипер
1 1/2 ч грозде, без семена, нарязано на половинки
Риган - пресен
Запържете гъбите и лука в маслото в незалепващ тиган, до омекване. Поставете пилешките гърди върху гъбената смес, покрийте и варете на умерен огън 7 минути или докато пилето се свари и потече бистър сок при убождане с вилица. Нарежете пилешкото диагонално и сложете в чиния за сервиране; дръжте на топло. Добавете сметаната, горчицата и подправките в тигана. Оставете докато се сгъсти. Добавете гроздето; загрейте добре. Залейте пилето. Украсете с грозде и риган.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ