Пиле Марсала II
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
4 с.л. масло
4 пилешки гърди, половинки, изтънени с чукче за месо
4 глави лук шалот, ситно нарязан
900 г гъби, нарязани на филийки
1/4 ч сухо вино Марсала
1/2 ч пълномаслена сметана
1 ч.л. лимонов сок
Сол на вкус
Черен пипер (на вкус)
Сол на вкус
Черен пипер (на вкус)
Начин на приготвяне:
В голям тиган, разтопете 2 супени лъжици масло на умерен огън. Добавете пилето и запържете леко, като обърнете веднъж, докато леко покафенеят, около 2 минути от всяка страна. Отцедете и оставете настрана. Разтопете останалото масло в тиган. Добавете лука и гъбите. Гответе, докато гъбите леко покафенеят, 3-5 минути. Добавете виното и оставете да заври, като остъргвате дъното на тигана. Добавете сметаната и лимоновия сок и оставете да заври. Добавете сол и черен пипер на вкус. Върнете пилето в тигана и гответе, като го обръщате в соса, за около 3 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ